СЕ НАОЃАТЕ ВО: Почетна - МЕДИКАЛ - Ортопедот д-р Џенгиз Чабукоглу

Ортопедот д-р Џенгиз Чабукоглу

За сите пациенти со ортопедски заболувања - ортопедот д-р Џенгиз Чабукоглу ќе одржи бесплатни консултации на 21 Јануари во Пловдив и 22 Јануари во Бургас.Го имаме задоволството повторно да се сретнеме со ортопедот од светска класа - д-р Чабукоглу на

21.01.2022  Пловдив   22.01.2022 Бургас

 Неговата посета ќе се одржи како дел од нашата иницијатива да им овозможиме на пациенти пристап до најсовремените методи и технологии во медицината. Во оваа прилика д-р Чабукоглу ќе спроведе дводневни, потполно бесплатни консултации за пациенти со ортопедски заболувања на кои им е потребна консултација, второ мислење или лекување во странство. Д-р Чабукоглу е добро познат дома и во странство по неговата извонредна работа со деца со попреченост и ортопедски проблеми

. Главна специјалност на д-р Џенгиз Чабукоглу е детска ортопедија. Специјалистот е еден од најдобрите хирурзи во областа на ортопедските заболувања кај децата, како што е церебралната парализа. Сите пациенти со ортопедски заболувања кои сакаат да присуствуваат на бесплатните консултации на д-р Чабукоглу мора однапред да закажат термин во СУПЕР ТРАВЕЛ 070/568-562


Кој е д-р Џенгиз Чабукоглу? Роден е во 1969 година во Ерзурум / Ханус. Основно училиште учел во Каршехир, а средното образование го завршил во гимназијата во Анкара.

Во 1985 година се запишал на Медицинскиот факултет на Универзитетот Ондокуз Мајис и дипломирал во 1991 година.

Во 1996 година започнал да работи како асистент на Медицинскиот факултет на Универзитетот Мармара, Катедрата за ортопедија и трауматологија.

Во 2001 година ја започнува својата кариера во приватна болница во Пендик како специјалист по ортопедија и трауматологија.

Потоа бил назначен за главен лекар во истата болница и работел како специјалист по ортопедија и трауматологија.

Подоцна д-р Џенгиз Чабукоглу ја напушти приватната болница во Пендик на специјализација.

Од 2012 до 2018 година работи како специјалист по ортопедија и трауматологија во приватна болница.

Од септември 2018 година, д-р Чабукоглу работи како специјалист по ортопедија и трауматологија во Универзитетската болница Окан.


Специјалност: Детска ортопедија (педијатриска ортопедија)

Ортопедски интервенции за церебрална парализа: До 5 години:

Употреба на ботокс кога е потребно

Доколку има нарушувања во коските и зглобовите, може да се изврши операција според резултатите од прегледите и радиографијата.

По 5 годишна возраст:

Операции за релаксација на меките ткива - издолжување на мускулите и тетивите

Пренос на тетива - корекција на мускулен дисбаланс со трансфер на тетива

Остеотомија - фиксација на коска во саканата положба

Операции за дислокација - операции за радијална дислокација на главата на колкот и лактот Артродеза - операција за фиксирање на зафатениот зглоб

Кучешки еквиноварус

Веднаш штом ќе се роди бебето, започнува третманот. За време на третманот се прават гипсени завои по методот Понсети. На овој начин се врши пасивно истегнување на меките ткива (кожа, лигамент, капсула, греда, мускул) кои се скратуваат во задниот и внатрешниот дел, како и во сводот на стапалото. кои се скратуваат во задниот и внатрешниот дел, како и во сводот на стапалото. На овој начин гипсениот завој се прави 5 до 8 пати, менувајќи се еднаш неделно. Ако калканеусната коска не се спушти до нивото на основата на стапалото по лиење со гипс (тоа варира во зависност од напнатоста на ткивото кај пациентите), се изведува мала хируршка процедура под анестезија и петата се спушта до местото каде што треба. Оваа интервенција е неопходна во повеќето случаи.

Потоа, уредот Ponseti се користи за да се спречи враќањето на нозете во првобитната положба. Вежбите за истегнување исто така продолжуваат секојдневно.

Во случај на враќање на стапалото во почетната положба, интервенцијата мора да се повтори. Затоа, детето треба периодично да се прегледува (дури и кога третманот е завршен) додека детето расте.

Развој на дисплазија на колкот - конзервативен и хируршки третман

Тибијална хемимелија (тибијална агенеза) - хируршка екстензија на ногата

Фибуларна хемимелија - хируршка екстензија на ногата

Пертесова болест: терапевтска остеотомија Сите болести

Деформации

Спортски деформитети


Медицински интереси:

 1. Третман со Eswt лезии на 'рскавицата на глуждот

 2. Проблеми со ахиловата тетива

 3. Замрзнато рамо

 4. Општа ортопедија Артроскопска хирургија

 5. Раскинување и поправка на менискусот

 6. Реставрација на предниот вкрстен лигамент

 7. Артроскопско продолжување на ротаторната манжетна

 8. Протеза на рамото

 9. Повреди на лигаментите

 10. Протеза на коленото

 11. Замена на зглобот на колкот

 12. Протеза на лактот

 13. Протеза за рамо

 14. Протези и импланти


Терапии и типови на хирургија од д-р Чабукоглу:

-Третман со артроскопска хирургија

со хирургија на дислоцирано колено


Prp Д-р Џенгиз Чабукоглу има бројни извештаи и написи објавени во национални и меѓународни медицински списанија. Тој е награден повеќе од еднаш за неговиот придонес во експерименталните истражувања. Член е на Турското здружение за ортопедија и трауматологија, на Советот за обука на турски ортопеди и трауматолози, на Турската педијатриска ортопедија и на Лекарската комора во Истанбул. Оние кои сакаат да ја искористат можноста за бесплатна консултација со д-р Џенгиз Чабукоглу во Софија на 3 декември и 4 декември во Бургас мора да се пријават однапред на телефоните на

СУПЕР ТРАВЕЛ 070/568-562 .


Имајте предвид дека за време на консултацијата со д-р Џенгиз Чабукоглу нема да се вршат никакви прегледи. Бесплатните консултации се спроведуваат врз основа на медицинските документи кои му се достапни на пациентот во моментот.

Контакт
Телефони: 043/550-773 | 078/305-329
Факс: 043/550-773
Е-маил: info@supertravel.com.mk
Адреса
бул. "Македонија" бб
Кавадарци
Р. Македонија