СЕ НАОЃАТЕ ВО: Почетна - НОВА 2021 ГОДИНА - МАЛДИВИ - 22.12.2020

МАЛДИВИ - 22.12.2020

Католички БОЖИЌ НА МАЛДИВИ Со директен чартер лет од Софија

Дата: 22.12.2020 – 28.12.2020

7 дена / 5 ноќевања


ПРОГРАМА

Прв ден

22.12.2020 /Вторник/:

Софија-Мале

Состанок на аеродромот во Софија, Терминал 1 за директен чартер лет до Мале, Малдиви, со авиокомпанија Gullivair со број на лет TJJ 701 во 22:00 ч.


Втор ден 23.12.2020 /Среда/:

Пристигнување на аеродром Мале во 09:30ч. Пречек од партнер компанија. Трансфер до избраниот хотел. Во зависност од местоположбата на хотелот трансферот се прави со бродче (за поблиските острови) или со хидроплан (за по далечните острови). Во случај на трансфер по воздух, може да биде потребно кратко чекање во согласност со распоредот на хидропланот. По пристигнувањето, пречек од хотелскиот персонал, сместување.

Слободно време. Ноќевање


Трет ден

24.12.2020 /Четврток/:

Слободен ден за плажа и одмор. Празнична вечера (Католички Божиќ). Ноќевање.


Четврти до шести ден

25.12.2020 /Петок/ - 27.12.2020 /Недела/:

Свободни денови за плажа и одмор.


Седми ден

28.12.2020 /Понеделник/:

После појадок ослободување на собите и трансфер до аеродромот Мале за директен лет до Софија со авиокомпанија Gullivair со број на лет TJJ 702 во 12:00 ч. Пристигнување на аеродромот во Софија во 19:00ч.
Информации за летДата

Полет

Аеродром

Полетува

Слетува

22.12.20

TJJ701

SOF-MLE

22:00

09:30 +1

28.12.20

TJJ702

MLE-SOF

12:00

19:00


- Часовите на летање се дадени во локално време

- Часовите на полет подлежат на повторна потврдаПакетната цена е во евра и вклучува:

-Авионски билет Софија-Мале-Софија со директен чартер лет со вклучени аеродромски такси;

- Еден кабински багаж до 7 кг. и чекиран багаж 20 кг.;

-Трансфер аеродром-хотел-аеродром (со брод или хидроплан зависно од избраниот хотел);

-5 ноќевања во избраниот хотел и избраната услуга

-GREEN TAX – 6 USD на ден на лице (возрасен, дете, бебе)


Пакетната цена НЕ вклучува:

 • Божиќна вечера;

 • Лични трошоци;

 • Дополнителни екскурзии;

 • Патничко осигурување

 • Такса за гориво – доколку авиокомпанијата наложи таква такса, истата се објавува 21 ден пред полет


COVID 19:

  • При пристигнување на Малдиви потребно е да се покаже негативен PCR тест преведен на англиски јазик, не постар од 72 часа пред датумот на пристигнување.

  • Сите патници е потребно 24 часа пред поаѓање за Малдиви и 24 часа пред да се вратат во Бугарија да пополнат онлајн анкета на следната страница

https://imuga.immigration.gov.mv/ethd/create

ВАЖНО! Информациите можат да се ажурираат во секое време во согласност со воведувањето на нови барања и прописи.
Важна информација за патниците:

 • За патување на Малдивите важи безвизен режим.

 • Забрането е увоз на алкохол. Конзумирање алкохол е дозволено само во хотели на туристите.

 • Забрането е извоз на корали и работи направени од нив (освен оние направени од лиценцирани производители и придружени со сертификат)

 • Забрането е од земјата да се вадат предмети и работи што се наоѓаат на дното на океанот.

 • Со закон е забрането да се вадат корали, школки, морски ѕвезди и слично од водата, да се оштети крајбрежната зона на кој било начин.

 • Риболов во близина на островите е забранет. За таа цел е организиран риболов далеку од бреговите.

 • Забрането е да се остава отпадоци на плажа, казните за оваа повреда се многу високи.

 • Малдиви е муслиманска земја и задолжително е да се следат правилата за пристојно однесување и облека (надвор од хотелот, каде што има локално население, се препорачува да се оди со покриени рамена и колена)


Услови:

 1. Плаќање:

 • Уплата на аванс од 300 ЕВРА по лице при правење на резервација;

- Доплата: до 27.11.2020


 1. Неопходни податоци за секој патник:

 • Име и презиме како во пасош;

 • Датум на раѓање

 • Број на пасош и датум на важност на истиот;


*Туроператорот не превзема одговорност за дадени неточни податоци.


 1. Рокови за отказ:

  1. Крајниот рок за отказ од договорот за патување, без пенали по истиот, е до 60 дена пред датумот на патување.


  1. При отказ од 60 до 30 дени пред датумот на патување, пеналите се во износ на дадениот депозит, според условите на програмата, но не помалку од 50% од цената на патувањето.


 • Ако откажувањето се изврши од 29 до 15 дена пред датумот на поаѓање, пеналите се во висина од 70% од цената на патувањето;


 • Ако откажувањето се изврши 15 дена или помалку пред датумот на поаѓање, пеналите се 100% од цената на патувањето;


ВАЖНО: Промена на цената е можна со: промена на трошоците за транспорт / гориво /, аеродром, пристаниште итн. такси; промена за повеќе од 3% од девизниот курс во периодот помеѓу датумот на склучување на договорот и заминувањето; непредвидени зголемувања на цените од страна на нашите партнери, како и во други објективно потребни случаи.


Девизниот курс што се користи за пресметување на програмата ЕУР / УСД е 1,18.


Поради постојаните променливи цени на горивата, авиокомпаниите може да наплатуваат т.н. доплата на гориво. Во овој случај, тур-операторот го задржува правото да ја промени цената на патувањето со реалната вредност на данокот на гориво и тоа ќе се должи за сите резервации за летовите за кои се наплатува, без оглед кога се направени. Во случај на промена на цените на горивата, може да се наплати надоместок за гориво. Овој надоместок треба да го објави тур-операторот и да го плати корисникот не подоцна од 21 ден пред датумот на поаѓање.


ВНИМАНИЕ: Авиокомпанијата го задржува правото да го смени времето на поаѓање и слетување, за што компанијата навремено ќе ги информира патниците.

Важно: За деца под 18 години. патување без родители или само со еден од нив мора да има оригинал и фотокопија од заверена изјава дека двајцата родители се согласуваат детето да патува во странство. Ако дете на возраст под 18 години патува само со еден од неговите родители (или со друг придружник, освен родител), тој мора да има полномошно заверено на нотар од не-патувачки родител + копија од тоа (и ако патува со друг придружник - од двајцата родители ) за детето да замине во странство (во случај детето да патува со двајцата родители, но тие имаат различни презимиња, тие мора да обезбедат извод од матичната книга на детето, како и копија од тоа). Овој документ ќе им служи на бугарските гранични власти.


Важна информација:


Потребен е важечки меѓународен пасош за патување до Малдивите. Пасошот мора да важи најмалку 6 месеци по датумот на влез во земјата. Не се потребни дополнителни вакцини.


Транспортот на специјална опрема за екстремни спортови како сурфање, нуркање и други се организира само по барање и по претходно доставување до тур-операторот


Патувањето е погодно за лица со ограничена подвижност.


* Минимален број на пријавени патници за реализација на патувањето: 100 (Рок за известување при недоволен број запишани туристи е 20 дена пред датумот на патување).

Контакт
Телефони: 043/550-773 | 078/305-329
Факс: 043/550-773
Е-маил: info@supertravel.com.mk
Адреса
бул. "Македонија" бб
Кавадарци
Р. Македонија