СЕ НАОЃАТЕ ВО: Почетна - 23-ти Октомври - ЗЛАТИБОР

ЗЛАТИБОР

ЗЛАТИБОР

(23.10 – 25.10.2020)


Прв ден 23.10.2020


Тргнување во 00:30 пред ВИП хотел -Скопје , презимање на патници од Куманово патување преку граничен премин Табановце , со попатни паузи .

Пристигнување во Сирогојно и разглед на многуте златиборски брвнари каде што се изложени над 2000 експонати и Музејот на плетачките по кој е познат Златибор во светот. Заминување за Златибор во пладневните часови ,сместување во хотел,,Коначиште Сунце.Слободно време за одмор и индивидуални активности .Ноќевање


Втор ден 24.10.2020

Појадок. Организирано заминување ( факултативно) за Дрвенград – филмското село на Емир Костурица - изграден за филмот “Животот е чудо” . Шетајќи низ Дрвенград ќе добиете впечаток како населбата да е градена пред стотина години со рацете на старите градители кои со години ја бирале идеалната местоположба на секоја куќа. Продолжување за Босна преку Вишеград, каде ќе се види Мостот на “Дрини Чуприја” изграден од Мехмед П. Соколовиќ како и второто дело на Емир Костурица “Андриќев град” во Вишеград кој е изграден од камен и во него има педесетина објекти .Враќање во хотел .Слободно време за индивидуални активности .Ноќевање.


Трет ден 25.10.2020

Појадок . Денот е предвиден за индивидуални прошетки во ценатарот на Златибор. Заминување за Македонија во пладневните часови со попатни одмори. Пристигнување во вечерните часови.


ЦЕНА НА АРАНЖМАН ...................................................... 89 ЕВРА (5.520 ,00 ДЕНАРИ)

Вo цената е вклучено

  • Превоз со високотуристички автобус

  • Две ноќевања со попојадок во хотел,,Коначиште Сунце

  • Посета на Сирогојно

  • Организација на патување со туристички придружник

Во цената не е вклучено :

  • Посета на Дрвенград и Вишеград - 10 евра

  • Влезница во Музеј во Сирогојно - 150 динара

  • Влезница во Дрвенград - 250 динара

  • Доплата за боравишна такса и осигурување - 100 денари

  • Доплата за вечера - 320 денари

  • Патничко осигурување

Напомена : За реализација на аранжманот потребни се минимум 40 патници

Контакт
Телефони: 043/550-773 | 078/305-329
Факс: 043/550-773
Е-маил: info@supertravel.com.mk
Адреса
бул. "Македонија" бб
Кавадарци
Р. Македонија