СЕ НАОЃАТЕ ВО: Почетна - 23-ти Октомври - ИСТАНБУЛ

ИСТАНБУЛ

23-ти Октомври во ИСТАНБУЛ    


Истанбул е единствен град во светот сместен на два континента Европа и Азија а ги дели морскиот теснец Босфор, на 7 рида, чија историја започнува пред 2600 години. Истанбул ги чува скапоцените богатства на трите империи на кои некогаш им бил главен град.  

 

22.10.20 Поаѓање на групата во 17 :30ч, преку Бугарија, ноќно возење со попатни одмори.

23.10.20 Пристигнување во Истанбул во утринските часови, сместување во хотел во центарот на Истанбул. Слободно време за одмор и шопинг во Аксарај и Капали Чаршија, која има преку 4000 продавници за: накит, свила, сувенири, зачини и чаеви...

 Нокевање.     24.10.20 Појадок. Организирано панорамско разгледување на градот со локален  водич: Патријаршијата, Хиподромот, Султанахмедовата (Сината) џамија, Аја Софија од 573 год., Топкапи музејот,Римскиот аквадукт, мостот Галата, споменикот на Ататурк на плоштадот Таксим, мостовите на Босфоротпосета на Азискиот дел Чамлиџе - панорамски поглед на Истанбул, факултативна посета на највисоката зграда Sapphire Seyir Terasi која нуди неверојатна панорама на Истанбул и преку 4 Д симулации да се видат знаменитости на градот.Слободно попладне. Ноќевање.

25.10.20 Појадок. Факултативно крстарење со брод по Босфорот,како и факултативна посета на дворецот Долмабахче Сарај - последна резиденција на Отоманската Империја... Посета на шопинг центарот Форум, поаѓање за Македонија преку Бугарија, ноќно  возење со попатни одмори.

26.10.20 Пристигнување во Македонија во утринските часови.


ЦЕНА: 4900 денари (79 ЕУР)   

                                                       

 Во цената е пресметано:


 автобуски превоз на дадената релација според протоколот за превоз - 75 %

- 2 Н/П во хотел со 3* во центарот на Истанбул

разгледување на Истанбул со локален водич + посета на Азискиот дел - Чамлиџе

- посета на Аја Софија и Султанахметовата џамија....

- организација и лиценциран придружник на патувањето

    

Во цената не e пресметано: 

   

- патничко здравствено осигурување - задолжително - (200 денари)

крстарење со брод по Босфорот со локален водич -  (20 евра)

- факултативна посета на палатата Долма Бахче (превоз + водич + влезница) = 25 евра

- факултативна посета на Топкапи музејот (разглед со локален водич+влезница) = 15 еур

- факултативна посета на највисоката зграда Sapphire Seyir Terasi со 4Д филм = 15 еур

- влезници за други културно историските споменици .                                                  

 

За реализација на програмата потребен е минимум од 40 патници. Напомена:ВАЖНОСТ НА ПАСОЧОТ НАЈМАЛКУ 6 МЕСЕЦИ ОД ДЕН НА ЗАВРШУВАЊЕ НА ПАТУВАЊЕТО. Збогатете ги вашите доживувања со едно незаборавно патување. За овај аранжман важат општите услови за патување на Т. А.

Контакт
Телефони: 043/550-773 | 078/305-329
Факс: 043/550-773
Е-маил: info@supertravel.com.mk
Адреса
бул. "Македонија" бб
Кавадарци
Р. Македонија