СЕ НАОЃАТЕ ВО: Почетна - ДАЛЕЧНИ ПАТУВАЊЕ - МОСКВА & САНКТ ПЕТЕРСБУРГ

МОСКВА & САНКТ ПЕТЕРСБУРГ

                  МОСКВА & САНКТ ПЕТЕРСБУРГ

                                 14.04-20.04.2019 / 28.04 -04.05.2019


ПРОГРАМА НА ПАТУВАЊЕ:

1 ден: БЕЛГРАД - МОСКВА

Состанок на групата два часа пред поаѓање на Air Serbia аеродромот "Никола Тесла" во 04.30 часот.Лет со авиокомпанијата Air Serbia vo 06.35 часот(JU 650) . Пристигнувањето на аеродромот во Москва Шереметјево во во 10:15 ч. Панорамско разгледување на градот со автобус: центарот на градот, Црвениот плоштад, Кремљ, Црквата на Василиј, Бољшој театарот, Црква на Исус Христос Спасителот,Новодевичанскиот Манастир, видиковецот Врапчево брдо, Универзитетот "Ломоносов", Паркот на победата и други. (без ввлегување во објектите)..Трансфер до хотелот.Посета на Московското метро во вечерните часови,особено на некои од најубавите метро станици, кои наликуваат на музеи (мозаици, скулптури) (факултативно) . Ноќевање.


2 ден: МОСКВА

Појадок. Факултативна програма: Кремљ, најстариот дел од историскиот центар на Москва, со извонредна убавина на архитектонски и уметнички комплекс. Прошетка по делот на црквата Успесение на Архангел, палатата каде се наоѓа ризницата на Царска Русија. Големо историското и уметничкото богатство на Московскиот Кремљ, кои се собрани во една збирка од која е настанат Музеот (Богатството од царска Русија), кој е под заштита на УНЕСКО. Посета на палатата на оружјето,ризницата на царска Русија Попладне слободно време за одмор и индивидуални активности. Вечерен разглед на Москва по река-пловење со ексклузивниот брод -ресторан Radisson. Ноќевање.

3 ден: МОСКВА

Појадок.Факултативна програма: Сергиев пасад (поранешен Загорск, 70 километри од Москва), еден од најстарите и најголемите руски манастирски комплекси, поранешна резиденција на рускиот патријарх. Потоа, разглед на Тројствената лавра на Св. Сергеј.Факултативна екскурзија кон Музеот Бородинската битка -посветен на војната на Наполеон во 1812.Главен експонат на музејот е панорамаата,кое преставува огромно сликано платно со димензии 115 х 15м,кое виси во затворен круг и преставува еден од најтешките моменти на војната на Бородинското поле. Слободно време. Ноќевање .


4 ден: МОСКВА – САНКТ ПЕТЕРСБУРГ

Појадок.. Трансфер до железничка станица.Патување за Санкт Петерсбургво 09.30 часот со современ воз Сапсан. Пристигнување во 13.20м часот. Панорамско разгледување на градот : Невски Проспект, Казанскиот Парламент, Кралскиот плоштад, Адмиралитетот, Васиљевско острово, Ермитаж, Исакиевската катедрала, бронзеното Коњаник ... (без да се влезе во просториите). Трансфер до хотелот. Сместување Слободно време. Ноќевање .


5 ден: САНКТ ПЕТЕРСБУРГ

Појадок.Факултативен излет-Крстрење по реката Нева,со специални бродови,прилагодени за минување низ каналите и ниските мостови,поради кои овој град го доби името Северна Венеција.Поглед кон знаменитостите на градот и неговата архитектура од легендарната река Нева ,кое преставува големо доживуање и ќе остане засекогаш врежано во вашите сеќавања.Факултативен разглед на Петропавловската тврдина, историското јадро на градот, ПеттропавловскатаЦрква, каде се наоѓаат сите руски императори, почнувајќи со Петар I, Историскиот музеј на Санкт Петербург, познатиот затвор. Ноќевање.


6 ден: САНКТ ПЕТЕРСБУРГ

Појадок. Факултативна програма: Екскурзија до Петерхоф - Рускиот Версај, царската летна резиденција на Петар Велики.Разглед на Горниот и Долниот Парк и познатата фонтана со 250 позлатени скулптури. Разгледот вклучува прошетка по парковите, со прекрасен поглед кон Заливот на Финска, Санкт Петербург и Кронштат. Факултативна програма до Пушкин-Царското Село - летната резиденција на Екатерина Велика, замокот и прекрасниот парк со површина од 34 км2.Ентериерот на замокот фасцинира со сјајот на уметнички предмети изработени од полускапоцени камења, злато, портрети на династијата Романови. По повод 300 - годишнината од основањето на Санкт Петербург заврши реконструкцијата на познатата Килибарска сала, која го врати некогашниот сјај на дворецот на Катерина . Слободно време. Ноќевање.


7 ден: САНКТ ПЕТЕРСБУРГ - БЕЛГРАД

Појадок.Факултативна програма: Ермитаж, разглед на еден од најголемите музеи во светот на Зимскиот дворец, со над 3 милиони експонати, со ремек-делата на Леонардо да Винчи, Тицијан, Ван Гог, Сезан, Пикасо Слободно време.Трансфер до аеродромот .Лет за Белград во 21:35 часот си . ..Пристигнување во Белград во 23.20 часот.мОСКВА & СТ.ПЕТЕРСБУРГ 

 

14.04.-20.04.2019

                             6 НОЌЕВАЊA СО ПОЈАДОК

 

HOTEL DELTA 4* /HOTEL MOSKVA 4* 

 

Цена по лице во 1/2 соба на база ноќевање со појадок

495€/ 30.690мкд

Цена за деца 2-11,99 со 2 возрасни
(на дополнителен кревет)

445€ /27.590мкд

Доплата за 1/1 (еднокреветна соба)

125€ / 7.750мкд

за 3то возрасно лице не следува попуст!


МОСКВА & СТ.ПЕТЕРСБУРГ 

 

28.04.-04.05.2019

                             6 НОЌЕВАЊA СО ПОЈАДОК

 

HOTEL DELTA 4* /HOTEL MOSKVA 4* 

 

Цена по лице во 1/2 соба на база ноќевање со појадок

638€/ 39.556мкд

Цена за деца 2-11,99 со 2 возрасни
(на дополнителен кревет)

588 € /36.456мкд

Доплата за 1/1 (еднокреветна соба)

155€ / 9.610мкд

за 3то возрасно лице не следува попуст!
Цената влучува:

Авионски карти според програмата;

- Белград – Москва

- Москва – Ст Петрбург ( воз)

- Ст Петрбург – Белград

Сместување во Москва – H.Delta 4* во двокреветна соба, со појадок

Сместување во Ст.Петерсбург – Moskva 4* во двокреветна соба

Трансфери според програмата;

Разглед на Москва и Ст.Петерсбург

Придружник на групата, локални водичи; организација на аранжманот

Цената не вклучува:

аеродромските такси и задолжителното осигурување во авионскиот сообраќај (сса 125 € (7.750 мкд), кои е подложат на промени);

факултативни програми;

индивидуални трошоци;


Факултативна програма:

Москва

Кремљ (делот на Кремљ и две православни цркви), палата на оружјето 55 еур

Сергиев имот (поранешен Загорск) 40 еур

Прошетка на Московското метро 10 еур

Бородинска битка 30 еур

Kрстарење по реката Москва 35 еур

Ст.Петерсбург

Ермитаж 40еур

Пушкин (Царското село) 55 еур

Петерхоф, Горен и Долен парк 45 еу

Петропавловска Тврдина 30 еур

Возење по реката Нева 30 еур

Сите цени вклучуваат: водич, автобуски превоз и влезници.За реализација на Пушкин ( Царско село ), Кремљ и Палатата на оружјето пријавување и плаќање е веднаш со правење на резервација во агенција.ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА  НА АРАНЖМАНОТ ПОТРЕБЕН Е МИНИМУМ ОД 20 ПАТНИЦИ
Плаќањето ќе се врши исклучително во денари по курс од 62мкд за 1€ 
Општите услови за патување на СУПЕР ТРАВЕЛ и СКТМ се составен дел од овој аранжман


                  МОСКВА & САНКТ ПЕТЕРСБУРГ

                                            19.05-25.05.2019


ПРОГРАМА НА ПАТУВАЊЕ:

1 ден: БЕЛГРАД - МОСКВА

Состанок на групата два часа пред поаѓање на Air Serbia аеродромот "Никола Тесла" во 04.30 часот.Лет со авиокомпанијата Air Serbia vo 06.35 часот(JU 650) . Пристигнувањето на аеродромот во Москва Шереметјево во во 10:15 ч. Панорамско разгледување на градот со автобус: центарот на градот, Црвениот плоштад, Кремљ, Црквата на Василиј, Бољшој театарот, Црква на Исус Христос Спасителот,Новодевичанскиот Манастир, видиковецот Врапчево брдо, Универзитетот "Ломоносов", Паркот на победата и други. (без ввлегување во објектите)..Трансфер до хотелот.Посета на Московското метро во вечерните часови,особено на некои од најубавите метро станици, кои наликуваат на музеи (мозаици, скулптури) (факултативно) . Ноќевање.


2 ден: МОСКВА

Појадок. Факултативна програма: Кремљ, најстариот дел од историскиот центар на Москва, со извонредна убавина на архитектонски и уметнички комплекс. Прошетка по делот на црквата Успесение на Архангел, палатата каде се наоѓа ризницата на Царска Русија. Големо историското и уметничкото богатство на Московскиот Кремљ, кои се собрани во една збирка од која е настанат Музеот (Богатството од царска Русија), кој е под заштита на УНЕСКО. Посета на палатата на оружјето,ризницата на царска Русија Попладне слободно време за одмор и индивидуални активности. Вечерен разглед на Москва по река-пловење со ексклузивниот брод -ресторан Radisson. Ноќевање.

3 ден: МОСКВА

Појадок.Факултативна програма: Сергиев пасад (поранешен Загорск, 70 километри од Москва), еден од најстарите и најголемите руски манастирски комплекси, поранешна резиденција на рускиот патријарх. Потоа, разглед на Тројствената лавра на Св. Сергеј.Факултативна екскурзија кон Музеот Бородинската битка -посветен на војната на Наполеон во 1812.Главен експонат на музејот е панорамаата,кое преставува огромно сликано платно со димензии 115 х 15м,кое виси во затворен круг и преставува еден од најтешките моменти на војната на Бородинското поле. Слободно време. Ноќевање .


4 ден: МОСКВА – САНКТ ПЕТЕРСБУРГ

Појадок.. Трансфер до железничка станица.Патување за Санкт Петерсбургво 09.30 часот со современ воз Сапсан. Пристигнување во 13.20м часот. Панорамско разгледување на градот : Невски Проспект, Казанскиот Парламент, Кралскиот плоштад, Адмиралитетот, Васиљевско острово, Ермитаж, Исакиевската катедрала, бронзеното Коњаник ... (без да се влезе во просториите). Трансфер до хотелот. Сместување Слободно време. Ноќевање .


5 ден: САНКТ ПЕТЕРСБУРГ

Појадок.Факултативен излет-Крстрење по реката Нева,со специални бродови,прилагодени за минување низ каналите и ниските мостови,поради кои овој град го доби името Северна Венеција.Поглед кон знаменитостите на градот и неговата архитектура од легендарната река Нева ,кое преставува големо доживуање и ќе остане засекогаш врежано во вашите сеќавања.Факултативен разглед на Петропавловската тврдина, историското јадро на градот, ПеттропавловскатаЦрква, каде се наоѓаат сите руски императори, почнувајќи со Петар I, Историскиот музеј на Санкт Петербург, познатиот затвор. Ноќевање.


6 ден: САНКТ ПЕТЕРСБУРГ

Појадок. Факултативна програма: Екскурзија до Петерхоф - Рускиот Версај, царската летна резиденција на Петар Велики.Разглед на Горниот и Долниот Парк и познатата фонтана со 250 позлатени скулптури. Разгледот вклучува прошетка по парковите, со прекрасен поглед кон Заливот на Финска, Санкт Петербург и Кронштат. Факултативна програма до Пушкин-Царското Село - летната резиденција на Екатерина Велика, замокот и прекрасниот парк со површина од 34 км2.Ентериерот на замокот фасцинира со сјајот на уметнички предмети изработени од полускапоцени камења, злато, портрети на династијата Романови. По повод 300 - годишнината од основањето на Санкт Петербург заврши реконструкцијата на познатата Килибарска сала, која го врати некогашниот сјај на дворецот на Катерина . Слободно време. Ноќевање.


7 ден: САНКТ ПЕТЕРСБУРГ - БЕЛГРАД

Појадок.Факултативна програма: Ермитаж, разглед на еден од најголемите музеи во светот на Зимскиот дворец, со над 3 милиони експонати, со ремек-делата на Леонардо да Винчи, Тицијан, Ван Гог, Сезан, Пикасо Слободно време.Трансфер до аеродромот .Лет за Белград во 21:35 часот си . ..Пристигнување во Белград во 23.20 часот.


мОСКВА & СТ.ПЕТЕРСБУРГ 

 

19.05-25.05.2019

                             6 НОЌЕВАЊA СО ПОЈАДОК

 

хотел 4*

 

Цена по лице во 1/2 соба на база ноќевање со појадок

665€/ 41.230мкд

Цена за деца 2-11,99 со 2 возрасни
(на дополнителен кревет)

595€ /36.890мкд

Доплата за 1/1 (еднокреветна соба)

195€ / 12.090мкд

за 3то возрасно лице не следува попуст!


Цената влучува:

Авионски карти според програмата;

- Белград – Москва

- Москва – Ст Петрбург ( воз)

- Ст Петрбург – Белград

Сместување во Москва – H.Delta 4* во двокреветна соба, со појадок

Сместување во Ст.Петерсбург – Moskva 4* во двокреветна соба

Трансфери според програмата;

Разглед на Москва и Ст.Петерсбург

Придружник на групата, локални водичи; организација на аранжманот

Цената не вклучува:

аеродромските такси и задолжителното осигурување во авионскиот сообраќај (сса 125 € (7.750 мкд), кои е подложат на промени);

факултативни програми;

индивидуални трошоци;


Факултативна програма:

Москва

Кремљ (делот на Кремљ и две православни цркви), 35 еур

Сергиев имот (поранешен Загорск) 40 еур

Прошетка на Московското метро 10 еур

Бородинска битка 30 еур

Kрстарење по реката Москва 35 еур

Ст.Петерсбург

Ермитаж 40еур

Пушкин (Царското село) 55 еур

Петерхоф, Горен и Долен парк 45 еу

Петропавловска Тврдина 30 еур

Возење по реката Нева 30 еур

Сите цени вклучуваат: водич, автобуски превоз и влезници.За реализација на Пушкин ( Царско село ), Кремљ и Палатата на оружјето пријавување и плаќање е веднаш со правење на резервација во агенција.ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА  НА АРАНЖМАНОТ ПОТРЕБЕН Е МИНИМУМ ОД 20 ПАТНИЦИ
Плаќањето ќе се врши исклучително во денари по курс од 62мкд за 1€ 
Општите услови за патување на СУПЕР ТРАВЕЛ и СКТМ се составен дел од овој аранжман


                  МОСКВА & САНКТ ПЕТЕРСБУРГ

                                    09.06-15.06..2019 / 23.06-29.06.2019


ПРОГРАМА НА ПАТУВАЊЕ:

1 ден: БЕЛГРАД - МОСКВА

Состанок на групата два часа пред поаѓање на Air Serbia аеродромот "Никола Тесла" во 04.30 часот.Лет со авиокомпанијата Air Serbia vo 06.35 часот(JU 650) . Пристигнувањето на аеродромот во Москва Шереметјево во во 10:15 ч. Панорамско разгледување на градот со автобус: центарот на градот, Црвениот плоштад, Кремљ, Црквата на Василиј, Бољшој театарот, Црква на Исус Христос Спасителот,Новодевичанскиот Манастир, видиковецот Врапчево брдо, Универзитетот "Ломоносов", Паркот на победата и други. (без ввлегување во објектите)..Трансфер до хотелот.Посета на Московското метро во вечерните часови,особено на некои од најубавите метро станици, кои наликуваат на музеи (мозаици, скулптури) (факултативно) . Ноќевање.


2 ден: МОСКВА

Појадок. Факултативна програма: Кремљ, најстариот дел од историскиот центар на Москва, со извонредна убавина на архитектонски и уметнички комплекс. Прошетка по делот на црквата Успесение на Архангел, палатата каде се наоѓа ризницата на Царска Русија. Големо историското и уметничкото богатство на Московскиот Кремљ, кои се собрани во една збирка од која е настанат Музеот (Богатството од царска Русија), кој е под заштита на УНЕСКО. Посета на палатата на оружјето,ризницата на царска Русија Попладне слободно време за одмор и индивидуални активности. Вечерен разглед на Москва по река-пловење со ексклузивниот брод -ресторан Radisson. Ноќевање.

3 ден: МОСКВА

Појадок.Факултативна програма: Сергиев пасад (поранешен Загорск, 70 километри од Москва), еден од најстарите и најголемите руски манастирски комплекси, поранешна резиденција на рускиот патријарх. Потоа, разглед на Тројствената лавра на Св. Сергеј.Факултативна екскурзија кон Музеот Бородинската битка -посветен на војната на Наполеон во 1812.Главен експонат на музејот е панорамаата,кое преставува огромно сликано платно со димензии 115 х 15м,кое виси во затворен круг и преставува еден од најтешките моменти на војната на Бородинското поле. Слободно време. Ноќевање .


4 ден: МОСКВА – САНКТ ПЕТЕРСБУРГ

Појадок.. Трансфер до железничка станица.Патување за Санкт Петерсбургво 09.30 часот со современ воз Сапсан. Пристигнување во 13.20м часот. Панорамско разгледување на градот : Невски Проспект, Казанскиот Парламент, Кралскиот плоштад, Адмиралитетот, Васиљевско острово, Ермитаж, Исакиевската катедрала, бронзеното Коњаник ... (без да се влезе во просториите). Трансфер до хотелот. Сместување Слободно време. Ноќевање .


5 ден: САНКТ ПЕТЕРСБУРГ

Појадок.Факултативен излет-Крстрење по реката Нева,со специални бродови,прилагодени за минување низ каналите и ниските мостови,поради кои овој град го доби името Северна Венеција.Поглед кон знаменитостите на градот и неговата архитектура од легендарната река Нева ,кое преставува големо доживуање и ќе остане засекогаш врежано во вашите сеќавања.Факултативен разглед на Петропавловската тврдина, историското јадро на градот, ПеттропавловскатаЦрква, каде се наоѓаат сите руски императори, почнувајќи со Петар I, Историскиот музеј на Санкт Петербург, познатиот затвор. Ноќевање.


6 ден: САНКТ ПЕТЕРСБУРГ

Појадок. Факултативна програма: Екскурзија до Петерхоф - Рускиот Версај, царската летна резиденција на Петар Велики.Разглед на Горниот и Долниот Парк и познатата фонтана со 250 позлатени скулптури. Разгледот вклучува прошетка по парковите, со прекрасен поглед кон Заливот на Финска, Санкт Петербург и Кронштат. Факултативна програма до Пушкин-Царското Село - летната резиденција на Екатерина Велика, замокот и прекрасниот парк со површина од 34 км2.Ентериерот на замокот фасцинира со сјајот на уметнички предмети изработени од полускапоцени камења, злато, портрети на династијата Романови. По повод 300 - годишнината од основањето на Санкт Петербург заврши реконструкцијата на познатата Килибарска сала, која го врати некогашниот сјај на дворецот на Катерина . Слободно време. Ноќевање.


7 ден: САНКТ ПЕТЕРСБУРГ - БЕЛГРАД

Појадок.Факултативна програма: Ермитаж, разглед на еден од најголемите музеи во светот на Зимскиот дворец, со над 3 милиони експонати, со ремек-делата на Леонардо да Винчи, Тицијан, Ван Гог, Сезан, Пикасо Слободно време.Трансфер до аеродромот .Лет за Белград во 21:35 часот си . ..Пристигнување во Белград во 23.20 часот.мОСКВА & СТ.ПЕТЕРСБУРГ 

 

09.06-15.06.2019

23.06-29.06.2019

                             6 НОЌЕВАЊA СО ПОЈАДОК

 

HOTEL 4* 

 

Цена по лице во 1/2 соба на база ноќевање со појадок

695€/ 43.090мкд

Цена за деца 2-11,99 со 2 возрасни
(на дополнителен кревет)

640€ /39.680мкд

Доплата за 1/1 (еднокреветна соба)

215€ / 13.330мкд

за 3то возрасно лице не следува попуст!Цената влучува:

Авионски карти според програмата;

- Белград – Москва

- Москва – Ст Петрбург ( воз)

- Ст Петрбург – Белград

Сместување во Москва – H.Delta 4* во двокреветна соба, со појадок

Сместување во Ст.Петерсбург – Moskva 4* во двокреветна соба

Трансфери според програмата;

Разглед на Москва и Ст.Петерсбург

Придружник на групата, локални водичи; организација на аранжманот

Цената не вклучува:

аеродромските такси и задолжителното осигурување во авионскиот сообраќај (сса 125 € (7.750 мкд), кои е подложат на промени);

факултативни програми;

индивидуални трошоци;


Факултативна програма:

Москва

Кремљ (делот на Кремљ и две православни цркви), 35 еур

Сергиев имот (поранешен Загорск) 40 еур

Прошетка на Московското метро 10 еур

Бородинска битка 30 еур

Kрстарење по реката Москва 35 еур

Ст.Петерсбург

Ермитаж 40еур

Пушкин (Царското село) 55 еур

Петерхоф, Горен и Долен парк 45 еу

Петропавловска Тврдина 30 еур

Возење по реката Нева 30 еур

Сите цени вклучуваат: водич, автобуски превоз и влезници.За реализација на Пушкин ( Царско село ), Кремљ пријавување и плаќање е веднаш со правење на резервација во агенција.ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА  НА АРАНЖМАНОТ ПОТРЕБЕН Е МИНИМУМ ОД 20 ПАТНИЦИ
Плаќањето ќе се врши исклучително во денари по курс од 62мкд за 1€ 
Општите услови за патување на СУПЕР ТРАВЕЛ и СКТМ се составен дел од овој аранжман                   МОСКВА & САНКТ ПЕТЕРСБУРГ

                                    14.07-20.07.2019/11.08.-17.08.2019


ПРОГРАМА НА ПАТУВАЊЕ:

1 ден: БЕЛГРАД - МОСКВА

Состанок на групата два часа пред поаѓање на Air Serbia аеродромот "Никола Тесла" во 04.30 часот.Лет со авиокомпанијата Air Serbia vo 06.35 часот(JU 650) . Пристигнувањето на аеродромот во Москва Шереметјево во во 10:15 ч. Панорамско разгледување на градот со автобус: центарот на градот, Црвениот плоштад, Кремљ, Црквата на Василиј, Бољшој театарот, Црква на Исус Христос Спасителот,Новодевичанскиот Манастир, видиковецот Врапчево брдо, Универзитетот "Ломоносов", Паркот на победата и други. (без ввлегување во објектите)..Трансфер до хотелот.Посета на Московското метро во вечерните часови,особено на некои од најубавите метро станици, кои наликуваат на музеи (мозаици, скулптури) (факултативно) . Ноќевање.


2 ден: МОСКВА

Појадок. Факултативна програма: Кремљ, најстариот дел од историскиот центар на Москва, со извонредна убавина на архитектонски и уметнички комплекс. Прошетка по делот на црквата Успесение на Архангел, палатата каде се наоѓа ризницата на Царска Русија. Големо историското и уметничкото богатство на Московскиот Кремљ, кои се собрани во една збирка од која е настанат Музеот (Богатството од царска Русија), кој е под заштита на УНЕСКО. Посета на палатата на оружјето,ризницата на царска Русија Попладне слободно време за одмор и индивидуални активности. Вечерен разглед на Москва по река-пловење со ексклузивниот брод -ресторан Radisson. Ноќевање.

3 ден: МОСКВА

Појадок.Факултативна програма: Сергиев пасад (поранешен Загорск, 70 километри од Москва), еден од најстарите и најголемите руски манастирски комплекси, поранешна резиденција на рускиот патријарх. Потоа, разглед на Тројствената лавра на Св. Сергеј.Факултативна екскурзија кон Музеот Бородинската битка -посветен на војната на Наполеон во 1812.Главен експонат на музејот е панорамаата,кое преставува огромно сликано платно со димензии 115 х 15м,кое виси во затворен круг и преставува еден од најтешките моменти на војната на Бородинското поле. Слободно време. Ноќевање .


4 ден: МОСКВА – САНКТ ПЕТЕРСБУРГ

Појадок.. Трансфер до железничка станица.Патување за Санкт Петерсбургво 09.30 часот со современ воз Сапсан. Пристигнување во 13.20м часот. Панорамско разгледување на градот : Невски Проспект, Казанскиот Парламент, Кралскиот плоштад, Адмиралитетот, Васиљевско острово, Ермитаж, Исакиевската катедрала, бронзеното Коњаник ... (без да се влезе во просториите). Трансфер до хотелот. Сместување Слободно време. Ноќевање .


5 ден: САНКТ ПЕТЕРСБУРГ

Појадок.Факултативен излет-Крстрење по реката Нева,со специални бродови,прилагодени за минување низ каналите и ниските мостови,поради кои овој град го доби името Северна Венеција.Поглед кон знаменитостите на градот и неговата архитектура од легендарната река Нева ,кое преставува големо доживуање и ќе остане засекогаш врежано во вашите сеќавања.Факултативен разглед на Петропавловската тврдина, историското јадро на градот, ПеттропавловскатаЦрква, каде се наоѓаат сите руски императори, почнувајќи со Петар I, Историскиот музеј на Санкт Петербург, познатиот затвор. Ноќевање.


6 ден: САНКТ ПЕТЕРСБУРГ

Појадок. Факултативна програма: Екскурзија до Петерхоф - Рускиот Версај, царската летна резиденција на Петар Велики.Разглед на Горниот и Долниот Парк и познатата фонтана со 250 позлатени скулптури. Разгледот вклучува прошетка по парковите, со прекрасен поглед кон Заливот на Финска, Санкт Петербург и Кронштат. Факултативна програма до Пушкин-Царското Село - летната резиденција на Екатерина Велика, замокот и прекрасниот парк со површина од 34 км2.Ентериерот на замокот фасцинира со сјајот на уметнички предмети изработени од полускапоцени камења, злато, портрети на династијата Романови. По повод 300 - годишнината од основањето на Санкт Петербург заврши реконструкцијата на познатата Килибарска сала, која го врати некогашниот сјај на дворецот на Катерина . Слободно време. Ноќевање.


7 ден: САНКТ ПЕТЕРСБУРГ - БЕЛГРАД

Појадок.Факултативна програма: Ермитаж, разглед на еден од најголемите музеи во светот на Зимскиот дворец, со над 3 милиони експонати, со ремек-делата на Леонардо да Винчи, Тицијан, Ван Гог, Сезан, Пикасо Слободно време.Трансфер до аеродромот .Лет за Белград во 21:35 часот си . ..Пристигнување во Белград во 23.20 часот.


мОСКВА & СТ.ПЕТЕРСБУРГ 

 

14.07.-20.07.2019

11.08-17.08.2019

                             6 НОЌЕВАЊA СО ПОЈАДОК

 

HOTEL 4* 

 

Цена по лице во 1/2 соба на база ноќевање со појадок

665€/ 41.230мкд

Цена за деца 2-11,99 со 2 возрасни
(на дополнителен кревет)

595€ /36.890мкд

Доплата за 1/1 (еднокреветна соба)

175€ / 10.850мкд

за 3то возрасно лице не следува попуст!Цената влучува:

Авионски карти според програмата;

- Белград – Москва

- Москва – Ст Петрбург ( воз)

- Ст Петрбург – Белград

Сместување во Москва – H.Delta 4* во двокреветна соба, со појадок

Сместување во Ст.Петерсбург – Moskva 4* во двокреветна соба

Трансфери според програмата;

Разглед на Москва и Ст.Петерсбург

Придружник на групата, локални водичи; организација на аранжманот

Цената не вклучува:

аеродромските такси и задолжителното осигурување во авионскиот сообраќај (сса 125 € (7.750 мкд), кои е подложат на промени);

факултативни програми;

индивидуални трошоци;


Факултативна програма:

Москва

Кремљ (делот на Кремљ и две православни цркви), 35 еур

Сергиев имот (поранешен Загорск) 40 еур

Прошетка на Московското метро 10 еур

Бородинска битка 30 еур

Kрстарење по реката Москва 35 еур

Ст.Петерсбург

Ермитаж 40еур

Пушкин (Царското село) 55 еур

Петерхоф, Горен и Долен парк 45 еу

Петропавловска Тврдина 30 еур

Возење по реката Нева 30 еур

Сите цени вклучуваат: водич, автобуски превоз и влезници.За реализација на Пушкин ( Царско село ), Кремљ и и плаќање е веднаш со правење на резервација во агенција.ЗА РЕАЛИЗАЦИЈА  НА АРАНЖМАНОТ ПОТРЕБЕН Е МИНИМУМ ОД 20 ПАТНИЦИ
Плаќањето ќе се врши исклучително во денари по курс од 62мкд за 1€ 
Општите услови за патување на СУПЕР ТРАВЕЛ и СКТМ се составен дел од овој аранжманКонтакт
Телефони: 043/550-773 | 078/305-329
Факс: 043/550-773
Е-маил: info@supertravel.com.mk
Адреса
бул. "Македонија" бб
Кавадарци
Р. Македонија