СЕ НАОЃАТЕ ВО: Почетна - ДАЛЕЧНИ ПАТУВАЊЕ - БАЛИ

БАЛИ

   

БАЛИ-индивидуална програма

ЈАНУАРИ-ФЕВРУАРИ-МАРТ 2019

без скриени трошоци и доплати

Индонезија или официјално Република Индонезија е голема земја во Азија, чиј главен град е Џакарта. Индонезија е составена од мноштво на мали и големи острови, од кои најголемите се Јава, Суматра, Сулавеси (Celebes), Борнео (Калимантан) и Нова Гвинеја (западен дел). Неговото население (238 милиони), Индонезија е четвртата по големина земја во светот. Бали е индонезискиот остров кој се наоѓа помеѓу островите Јава на запад и Ломбок на исток. На островот  , мнозинството од жителите се Индонезиски Хиндуисти кои се малцинство во земјата. Бали денес е популарна туристичка дестинација и е богат со ориз, кокосови дрвја, кафе, памук и тутун, но ова е нешто што најмногу се  извезува. Живописните  бои на Бали, неверојатно пријателски и гостопримливото население ,  храна која  е силна и со необичен вкус и тиркизно-сините води на Индискиот Океан, што е локализирано  на овој мало парче од  рај на земјата ,сигурно ќе ги задоволи  Вашиот вкус ...

Скопје – Доха - Лет од Скопје – чекирање на аеродром Скопје два часа пред лет. Полетување од Скопје во и слетувате во Доха согласно саатници на авио компанија и избрани дати (период на патување).

Доха- Денпасар , Бали - Полетување за Доха - пристигнување во Денпасар - согласно саатници на авио компанија и избрани дати (период на патување). Пречек на аеродром од страна на претставник на партнерската компанија и трансфер во хотелот во Нуса Дуа .Пристигнување во хотелот и сместување.

Бали е  инспирација, магичен остров кој има недопрени плажи , вулкани и бујни тропски шуми. Она што го издвојува Бали од другите тропски острови е традицијата и духовноста на народот   кои  ја славаат својата култура и го негуваат својот идентитет. Бали е  скапоцениот камен на Азија каде можете да се опуштите на прекрасните песочни плажи , да ја осетете благодетите на арома терапијата , можете да го испразнете Вашиот ум со јога, Тај Чи , сурфајте или пробајте да се пазарете на традиционалните пазари .

Авантурата на Бали започнува на плажа, со балински специјалитети, егзотична комбинација на вкус. Уживајте во идиличната атмосфера на мек, златен песок и да го видиме  прекрасниот залез на сонцето. Откријте ја автентичноста на Бали преку традиционални джакузи, ритуали и легенди.Уживајте во прекраната  миризба на ароматичните масла при масажа кај Индонезиските масери и заборавете на секојдневниот живот, бидејќи вашата реалност станува ова рајско место. Дозволете Бали да Ве заведе со својот специјален шарм.

Можност за организација на факултативни излети – Јужен Бали, малиот храм кој е изграден на ивица на една карпа, Убуд со посета на светата шума на мајмуните, посета на Кралскиот Храм на Mengwi, посета на терасите од ориз како карактеристична слика на Бали ...

Бали/ Денпасар – Доха – Скопје - Појадок.Слободни активности .Трансфер од хотел до аеродромот во Денпасар во вечерните часови. Полетување  од аеродромот во Денпасар - Слетување во Доха - Полетување од Доха – слетување во Скопје. - согласно саатници на авио компанија и избрани дати (период на патување).

ИНДИВИДУАЛЕН ПРОГРАМ – минимум патници за реализација 2 лицаЈАНУАРИ

QR 306 21JAN SKPDOH 1155 1850

QR 962 22JAN DOHDPS 0235 1730

QR 963 29JAN DPSDOH 1900 0001+1

QR 305 30JAN DOHSKP 0715 1055

Hotel Zia Bali 3*- Kuta (препорачан за млади) Double room 7 ноќи- појадок 799 €

Mercure Бali Nusa Dua 4* - Nusa Dua Double room 7 ноќи -појадок 835

Hilton Bali Resort 5* - Nusa Dua Double room 7 ноќи – појадок 1125ФЕВРУАРИ

QR 306 13FEB SKPDOH 1155 1850

QR 962 14FEB DOHDPS 0235 1730

QR 963 21FEB DPSDOH 1900 0020+1

QR 305 22FEB DOHSKP 0715 1055

Hotel Zia Bali 3*- Kuta (препорачан за млади) Double room 7 ноќи- појадок 799 €

Mercure Bali Nusa Dua 4* - Nusa Dua Double room 7 ноќи -појадок 835

Hilton Bali Resort 5* - Nusa Dua Double room 7 ноќи – појадок 1065
МАРТ

QR 306 04MAR SKPDOH 1155 1850

QR 962 05MAR DOHDPS 0235 1730

QR 963 12MAR DPSDOH 1900 0001+1

QR 305 13MAR DOHSKP 0715 1055


Hotel Zia Bali 3*- Kuta (препорачан за млади) Double room 7 ноќи- појадок 799 €

Mercure bali Nusa Dua 4* - Nusa Dua Double room 7 ноќи -појадок 845

Hilton Bali Resort 5* - Nusa Dua Double room 7 ноќи – појадок 1100


Цената е валидна до пополнување на места по групна тарифа од авио компанија и промотивни цени на ограничен број соби во наведен хотел и истата е подложна на промени се до момент на резервација (пред резервација проверете ја цена и тарифа на авионска карта). Можност за индивидуални дати на патување на барање НА БАРАЊЕ.


Во цената е вклучено :

 • Авионски билет со Qatar Airways сo вклучен багаж 30 кг;

 • Аердромски такси

 • 07 ноќевања во хотел на Бали на база на соодветниот тип на исхрана

 • Трансфер  аеродром – хотел – аеродром

 Цената не вклучува :

 • Храна, пијалоци и услуги што не се споменати во програмата;

 • Факултативни тури

 • Индивидуални трошоци

 • Патничко осигурување

 • Се што не е наведено во делот ЦЕНАТА ВКЛУЧУВА

 • При резервација се плаќа депозит од 50%, а целосна уплата се прави 20 дена пред поаѓање.

 • За ова патување не се потребни медицински имунизации.

 • Туроператорот го задржува правото да го менува редоследот на реализација на програмата. 

 • Задолжително патничко осигурување


За Бали не е потребна туристичка виза за патници кои патуваат со македонски пасоши – за влез на Бали пасош мора да биде валиден минимум 6 месеци од датум на враќање од наведено патување од Бали

Составен дел од оваа програма се Општите услови на патување на организаторот на патувањето.


БАЛИ – 24 MAJ 2019

First Minute
Цена по лице ОД 799€ 
09дена/вклучува 07 ноќевања НП авионски превоз , трансфер,ап такси

 
Индонезија или официјално Република Индонезија е голема земја во Азија, чиј главен град е Џакарта. Индонезија е составена од мноштво на мали и големи острови, од кои најголемите се Јава, Суматра, Сулавеси (Celebes), Борнео (Калимантан) и Нова Гвинеја (западен дел). Неговото население (238 милиони), Индонезија е четвртата по големина земја во светот. Бали е индонезискиот остров кој се наоѓа помеѓу островите Јава на запад и Ломбок на исток. На островот, мнозинството од жителите се Индонезиски Хиндуисти кои се малцинство во земјата. Бали денес е популарна туристичка дестинација и е богат со ориз, кокосови дрвја, кафе, памук и тутун, но ова е нешто што најмногу се  извезува. Живописните  бои на Бали, неверојатно пријателски и гостопримливото население ,  храна која  е силна и со необичен вкус и тиркизно-сините води на Индискиот Океан, што е локализирано  на овој мало парче од  рај на земјата ,сигурно ќе ги задоволи  Вашиот вкус ...
 
22.05 Скопје - Доха
Состанок на групата на Александар Велики, два часа пред лет.Полетување од Скопје во 11:25ч и слетувате во Доха во 18:20ч.

23.05 Доха- Денпасар Бали                                                                                      
Полетување за Доха е во 02:50 часот. Пристигнување во Денпасар е во 17:30 часот. Пречек на аеродром од страна на претставник на партнерската компанија и трансфер во хотелот во Кута/ Нуса Дуа .Пристигнување во хотелот и сместување. Ноќевање.

24.05-30.05 Бали
Бали е  инспирација, магичен остров кој има недопрени плажи , вулкани и бујни тропски шуми. Она што го издвојува Бали од другите тропски острови е традицијата и духовноста на народот   кои  ја славаат својата култура и го негуваат својот идентитет. Бали е  скапоцениот камен на Азија каде можете да се опуштите на прекрасните песочни плажи , да ја осетете благодетите на арома терапијата , можете да го испразнете Вашиот ум со јога, Тај Чи , сурфајте или пробајте да се пазарете на традиционалните пазари.

Авантурата на Бали започнува на плажа, со балински специјалитети, егзотична комбинација на вкус. Уживајте во идиличната атмосфера на мек, златен песок и да го видиме  прекрасниот залез на сонцето. Откријте ја автентичноста на Бали преку традиционални джакузи, ритуали и легенди.Уживајте во прекраната  миризба на ароматичните масла при масажа кај Индонезиските масери и заборавете на секојдневниот живот, бидејќи вашата реалност станува ова рајско место. Дозволете Бали да Ве заведе со својот специјален шарм.

Можност за организација на факултативни излети – Јужен Бали, малиот храм кој е изграден на ивица на една карпа, Убуд со посета на светата шума на мајмуните, посета на Кралскиот  Храм  на Mengwi, посета на терасите од ориз како карактеристична слика на Бали ...

30.05 Бали/ Денпасар – Доха - Скопје
Појадок.Слободни активности .Трансфер од хотел до аеродромот во Денпасар со лет на Qatar Airlines во вечерните часови.
Полетување од аеродромот во Денпасар со лет на Qatar Airlines во 1845 часот.
Слетување во Доха .Полетување од Доха во 07:00 и слетување во 1115 во Скопје на 30.05.2019

Цени на пакет аранжман по лице за сместување во стандардна двокреветна соба:

Сместување /хотел

Тип на исхрана

Цена од/лице

Budget paket ZIA Kuta 3*

Со појадок

799€

Standard paket Mercure Bali 4* Nusa Dua

Со појадок

895€

Цената е дадена во евра и пресметана во денари, по курс 1 евро = 62 денари
Цената е валидна до поплнување на места по групна тарифа од авио компанија

Во цената е вклучено:

 • Авионски билет на релација Скопје-Доха-Денпасар-Доха-Скопје со Qatar Airways сo вклучен багаж 30 кг;

 • 07ноќевања во хотел по избор на Бали на база на соодветниот тип на исхрана;

 • Трансфер аеродром – хотел – аеродром;

 • Пречек на Бали од претставник (англиски јазик);

 • Технички пратител на група

 Цената не вклучува:

 • Патничко осигурување

 • Факултативни тури

 • Услуги што не се споменати во програмата;

За Бали не е потребна туристичка виза за патници кои патуваат со македонски пасоши – за влез на Бали пасош мора да биде валиден минимум 6 месеци од датум на враќање од наведено патување од Бали.


Составен дел од оваа програма се Општите услови на патување на организаторот на патувањето.


Контакт
Телефони: 043/550-773 | 078/305-329
Факс: 043/550-773
Е-маил: info@supertravel.com.mk
Адреса
бул. "Македонија" бб
Кавадарци
Р. Македонија